Jarno Kamminga

Jarno Kamminga

Alles is mogelijk, als je maar graag genoeg wilt en je de charme van de imperfectie blijft beminnen. Als ware autodidact en work-a-holic, weet onze oprichter en CEO als geen ander waar dit over gaat.

Van verschillende collega’s met hogergeplaatste posities, binnen de bedrijven waarin Jarno werkzaam is geweest, heeft hij mooie kansen gekregen. Binnen deze organisaties heeft hij zichzelf mogen bewijzen, als iemand die breed inzetbaar is, binnen een verscheidenheid aan vakgebieden en rollen.

Jonge jaren

In zijn vroege jeugd, kocht het gezin een computer via een PC-privé project van het WZA, deze heeft hij toen als zesjarige uit mogen zoeken met zijn neef die werkzaam was bij Philips, als Software Developer.

In de jaren hierna sloopte Jarno vaak elektrische apparatuur uit elkaar en dokterde hij graag uit hoe dit allemaal in elkaar zat. Kluste hij graag en begon hij met tekenen en schilderen.

Tijdens voortgezet onderwijs begon Jarno met scripten en ontwerpen van websites.

Latere jaren

Op een zeker moment ging Jarno aan het werk bij een farmaceutisch laboratorium van PRA Health Sciences, aanvankelijk begon hij daar als vakantiekracht en al snel kreeg hij een vast contract en verschillende mooie kansen. In deze periode is Jarno naast zijn baan begonnen met programmeren in VB.NET en C#.

Door een onbekende werd hij geplaatst bij Horus View and Explore B.V., een bedrijf uit Bedum. Hierna volgde een loopbaan carrière binnen de IT, waarin hij zichzelf heeft mogen bewijzen en een verscheidenheid aan grote serveroplossingen, desktop programma’s, web applicaties e.d. heeft mogen ontwerpen en programmeren, bij o.a. Q Free Netherlands B.V. en Quintor B.V.. Ook heeft hij de kans gekregen om grote opdrachten binnen te halen een goed netwerk op te bouwen.

In zijn vrije tijd is Jarno veelal creatief bezig, leest hij graag, blijft hij bij in de IT, ontwerpt en ontwikkelt hij elektronica projecten (IoT e.d.). Realiteit is echter dat vrije tijd steeds schaarser begint te worden. Wie ambities heeft, moet concessies doen.

Leuke weetjes

Later in hetzelfde jaar dat Jarno in Bedum aan het werk is gegaan, werd hij benaderd InsightSTEM, een Amerikaanse organisatie die Universitair onderwijs geeft aan kansarme kinderen, met de vraag of hij voor hen wilde komen werken. Dit heeft hij afgewezen i.v.m. het feit dat hij pas het contract had getekend bij Horus View and Explore B.V.