Managed Hosting

"Managed Hosting" Icoon

Websites, webshops en diensten die wij voor u ontwikkelen, worden door ons gehost op één van onze web servers. U hoeft zich geen zorgen te maken over de beschikbaarheid van uw website, het maken van backups van de bestanden op uw website en het maken van backups van de gegevens in de database van uw website.

Virtual Private Server

VPS

Om uw website goed beschikbaar te houden en snel laten laten laden, op alle apparaten, maken wij gebruik van Virtual Private Servers (VPS).

Een VPS is een virtuele server die draait op een fysieke server. Wij beschikken over meerdere fysieke servers om uw VPS servers op in te richten.

Wanneer u bij ons een VPS afneemt –om bijvoorbeeld uw web applicaties of API’s op te laten draaien–, dan wordt deze voor u door ons beheerd (dit noemen we Managed Hosting).

Door onze jarenlange ervaring met hosting maakt het besturingssysteem voor uw VPS niet uit. Wij hosten zonder enige moeite Windows Server, GNU/Linux en/of FreeBSD servers voor u.

Schaalbaarheid

Door gebruik te maken van één of meerdere VPS‘en, kunnen wij op elk moment, een grote hoeveelheid hardware (geheugen, processoren en hardeschijven) aanwezig binnen ons cluster, inzetten om de capaciteit van uw website, webshop of dienst draait, te vergroten.

Door deze schaalbaarheid, hoeft u zich niet geen zorgen te maken, over periodes met grote pieken in bezoekersaantallen (denk hierbij bijvoorbeeld aan een jaarlijks-evenement). Wij monitoren voor u de belasting van uw server(s), en zullen (desgewenst) in overeenstemming met u, de capaciteit voor u vergroten. Het ophogen van de beschikbare middelen kan tevens volledig geautomatiseerd worden gedaan.

Zo kunt u altijd uw bezoekers/klanten bedienen, ongeacht de drukte.

High Availability

Onze Virtual Private Servers (VPS) bevinden zich binnen zogenaamde datacenters. Om de kans op nadelige gevolgen van mogelijke rampen (natuurrampen e.d.) en stroomstoringen te minimaliseren, kunnen wij voor u gebruik maken van High Availability.

Uw website, webshop of dienst wordt voor u dan op meerdere locatie in het land gehost. Valt het stroom uit in de ene stad of gebeurd daar iets ernstigs, dan blijft de website bereikbaar, met behulp van de server op de andere locatie.

Een andere manier om High Availability voor u te realiseren is uw dienst of applicatie uitvoeren op meerdere VPS‘en, om zo bij storingen terug te kunnen vallen op één of meerdere andere VPS‘en.